fbpx

Cultuur in het speciaal (basis)onderwijs

Dat ook het cultuuronderwijs binnen het speciaal (basis)onderwijs een andere aanpak vraagt dan in het reguliere onderwijs behoeft geen uitleg. Maar hoe zorg je voor cultuuronderwijs op niveau voor deze doelgroep? Welke cultuuraanbieders kunnen je hierbij helpen en wat kan je als ICC'er verwachten van je leerlingen? Plein C start in 2020 een pilot speciaal voor ICC'ers in het speciaal (basis)onderwijs.

Bijeenkomsten

In het voorjaar en het najaar organiseert Plein C een bijeenkomst over cultuuronderwijs in het speciaal (basis)onderwijs. Behalve het leren kennen van collega-ICC'ers, staat ook een actueel thema dat aansluit bij de lespraktijk, centraal.

De eerste bijeenkomst van het gloednieuwe netwerk voor ICC'ers in het s(b)o gaat over de kansen voor cultuur in het speciaal (basis)onderwijs. Naast een presentatie en interactieve workshop over het onderzoek Speciaal Verbeeld, maak je tijdens een speeddate kennis met cultuuraanbieders die ervaring hebben in het s(b)o.

Bijeenkomst ICC Speciaal
Datum: 23 september 2020
Tijd: 15.30 - 18.30
Plaats: Alkmaar
Kosten: € 45,-
AANMELDEN >

Speciaak verbeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Twee keer per jaar versturen we de leden van dit netwerk een nieuwsbrief. Hierin vind je naast actualiteit op het gebied van cultuuronderwijs, ook informatie over de activiteiten van Plein C rond het speciaal (basis)onderwijs.  Ook de uitnodigingen voor de bijeenkomsten worden via deze lijst verstuurd.

Wil je niets missen? Meld je dan aan!

AANMELDEN NIEUWSBRIEF >

Inspirerend project - Kunstvrienden op Texel

Gebarenliedjes

Theater