Ook de nieuwsbrief van Plein C ontvangen? Schrijf je in!

Kunstkwartetten

Expertise

  • Lesmateriaal

Met elk Kunstkwartet haal je vier weken lang een mini-tentoonstelling van drie originele kunstwerken in je school. Voor elke groep staan er inleidende activiteiten en kijk-, doe- en denkopdrachten in de uitgebreide handleiding.

Je kan kiezen uit acht verschillende Kunstkwartetten. Elke Kunstkwartet heeft een eigen thema. Zo zorg je dat de kunst die je in school haalt ook nog aansluit bij de thema’s waar op school mee gewerkt wordt.

De kunstwerken en de handleidingen zijn verpakt in vier prachtige houten koffers (het kwartet), die de kunstwerken beschermen tijdens het vervoer en op school worden omgebouwd tot sokkels.

De acht thema’s van de Kunstkwartetten zijn:

  1. Eureka: over de kunstenaar als uitvinder, bedenker en onderzoeker
  2. Wie ben ik: over identiteit
  3. Puur natuur: over natuur
  4. Ik zie, ik zie: over kijken, kijken en nog eens kijken
  5. Fantastische verhalen: over verhalen en dromen
  6. Home sweet home: over geborgenheid en thuis
  7. Nutteloze noodzaak: over ‘ontregelende’ kunst
  8. Veren, vacht en dierenvrienden: over dieren

Heb je niet veel tijd of weinig ervaring met beeldende kunst? Geen nood, de kwartetten  zijn kant-en-klare pakketten waarmee je snel en makkelijk uit de voeten kunt. Ieder pakket bevat lesmateriaal op drie niveaus zodat het pakket interessant is voor de gehele basisschool.

Wat kost het en hoe werkt het?

Je huurt een Kunstkwartet voor € 275,00 (incl btw) voor een periode van 4 weken. Je haalt de koffertjes zelf op in Haarlem en brengt ze na afloop van de huurperiode weer terug. Heb je liever dat Plein C de koffers brengt en haalt, dan brengen we hiervoor € 100,- in rekening.

Deel via social media

laden