fbpx

Cultuur in de Kinderopvang

Natuurlijk kan je als kinderopvang kunstenaars en muzikanten inhuren om je activiteiten te verrijken met cultuur. Maar hoe mooi zou het zijn als je pedagogisch medewerkers voldoende basiskennis in huis hebben om zélf culturele activiteiten te ontwikkelen en te begeleiden?

Plein C biedt teamtrainingen aan voor pedagogisch medewerkers die zich willen bekwamen in beeldende kunst, erfgoed, theater en muziek.

Verrijk je activiteiten met cultuur

Hoe zorg je dat je pedagogisch medewerkers genoeg tools in handen hebben om verrassende culturele activiteiten te bedenken én te leiden? Met de incompany trainingen van Plein C leren jouw medewerkers alles wat nodig is om zelf rijke culturele activiteiten te ontwikkelen voor hun groep.

Het creatief proces vormt de basis voor elke training. Hoe kan je als pedagogisch medewerker dit bij de kinderen stimuleren en voeden? Binnen elke training wordt vervolgens ingezoomd op een discipline, zodat de medewerker voldoende basiskennis heeft om hierover zelf een activiteit te ontwikkelen.

Plein C heeft drie basistrainingen ontwikkeld, waarmee pedagogisch medewerkers leren om activiteiten rond beeldend en erfgoed, muziek en theater te ontwikkelen en begeleiden.

Training Beeldende kunst - Vanuit het creatief proces maken de deelnemers kennis met basis­technieken en materialen voor beeldende activiteiten. Ze leren kijken naar kunst en dit te vertalen naar activiteiten die de verbeel­ding prikkelen.

Training Theater - De deelnemers maken kennis met elementaire speloefeningen en ontdekken hoe zij zelf een theateractiviteit kunnen geven waarin aandacht is voor muziek, licht, decor en de creativiteit van kinderen.

Training Muziek - In deze training werken de deel­nemers aan zelfvertrouwen, houding envaardigheden om, met weinig middelen, activiteiten met muziek te ontwikkelen voor de kinderen in de kinderopvang.

Interview

'Aan de slag met kunst en cultuur? Investeer in je pedagogisch medewerkers!'

Hoe verrijk je als kinderopvangorganisatie je activiteitenaanbod? Louise Klaver, directeur van Kinderopvang Huizen liet die vraag niet onbeantwoord en ging aan de slag. Inmiddels zijn alle pedagogisch medewerkers bijgeschoold en is het dagelijks aanbod op alle buitenschoolse opvang locaties (bso’s) afwisselender en uitdagender.

‘Het is de wens van ouders om diversiteit in de activiteiten van onze bso’s te zien. Dat sluit aan bij onze visie, waarin we noemen dat elk kind zich bij ons kan ontwikkelen en talenten kan ontdekken. Hierin willen we graag onderscheidend zijn.’ vertelt Louise Klaver.

Lees het hele interview >

Maatwerk trainingen

De trainingen van Plein C zijn maatwerk. De basistrainingen beeldend en erfgoed, theater en muziek  zijn hiervoor het uitgangspunt. Vervolgens bespreken we samen wat jouw leerwensen en ambities zijn. Zo zorgen we dat de training aansluit bij jouw situatie. We komen graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken.

Vorm: incompany training
Groep: maximaal 16 deelnemers
Duur: 4 bijeenkomsten*
Kosten: € 5000,- *
Inclusief: voorgesprek, syllabus en evaluatie
* Afhankelijk van maatwerk

Ons maatwerk in drie stappen:

- stap 1 -

Iedere kinderopvangorganisatie is anders. Daarom komen we graag bij je langs om kennis met je te maken en te horen wat jouw mogelijkheden en ambities zijn. Zo kunnen we zorgen voor een aanbod dat past bij jouw situatie.

- stap 2 -

Na onze kennismaking ontvang je per mail een persoonlijk voorstel. Je zit dan nog nergens aan vast. Bespreek het rustig met je collega’s en bel ons als je nog vragen hebt. Als je wil komen we langs om het voorstel toe te lichten.

- stap 3 -

Ga je akkoord met ons voorstel, dan gaan we aan de slag! Wij zorgen voor een passende training, bij jou op locatie, met hand-outs voor alle deelnemers, tussentijdse evaluatie en een afrondend gesprek.

MAAK NU EEN VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK

“Dankzij deze training kunnen we elke dag aantrekkelijke activiteiten aanbieden op onze bso’s”

Contact

Hoe zou jij binnen jouw kinderopvang aan de slag kunnen met cultuur? Onze adviseurs Judith Vossen en Jolanda Konings denken graag met je mee! Als ervaren adviseurs, opleiders en ontwikkelaars van trainingen hebben zij alle kennis en kunde in huis om samen met jou tot een passend aanbod te komen.

Judith Vossen
adviseur cultuureducatie
023 7920045

Jolanda Konings
adviseur cultuureducatie
023 7920048