Je passie delen

Je bent cultuurprofessional en wilt graag je passie voor je vak delen met leerlingen. Hoe vind je je aansluiting bij het lesprogramma van scholen, hoe bereik je scholen en hoe kom je in contact met collega-cultuurprofessionals? Plein C helpt je met de volgende drie diensten.

Als CRKBO geregistreerde instelling hebben onze adviseurs ruime ervaring in het opleiden van cultuurprofessionals, in het ontwikkelen van trainingen en het organiseren van bijeenkomsten en evenementen.

1. Scholing

Speciaal voor cultuurprofessionals heeft Plein C een reeks trainingen ontwikkeld. Hierin kom je alles te weten wat nodig is om goed voorbereid voor de klas te staan.

Voor cultuurprofessionals zoals kunstenaars, kunstvakdocenten, museummedewerkers die nog geen ervaring hebben met het onderwijs, is de basistraining Voor de klas in het basisonderwijs . Hierin leer je alles over het onderwijs, van de organisatiestructuur tot een goede lesopzet en didactische aanpak.

Aansluitend op de basiscursus, kan je je verdiepen in het trainen en coachen van leerkrachten of de basistraining voor het speciaal onderwijs volgen. Voor de erfgoedsector hebben we de training Van rondleider naar begeleider, over de veranderende rol van de rondleider.

Met de trainingen van Plein C leg je de basis voor je werk in het basisonderwijs.

2. Netwerk

Bijna iedere cultuurprofessional die lesgeeft in het basisonderwijs heeft een andere achtergrond. De één heeft een museale opleiding gevolgd of een kunstopleiding, de ander is historicus of muzikant. Omdat al deze mensen op geen enkele manier verenigd zijn, heeft Plein C een netwerk speciaal voor hen die werken in het onderwijs opgezet.

Onder de naam De Beweging kunnen cultuurprofessionals elkaar tweemaal per jaar ontmoeten tijdens een feestelijke (online) middag. Op deze bijeenkomst is voldoende ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het opdoen van nieuwe inzichten door een prikkelend en actueel programma.

3. Zichtbaar

Wil jij dat scholen je kunnen vinden in de veelheid aan cultuuraanbieders? Plein C kan je hierbij helpen. Natuurlijk zorg je ervoor dat je aanbod feilloos aansluit bij de wensen van scholen. Hoe je daarvoor zorgt leer je in de training Voor de klas in het basisonderwijs, of een van de andere trainingen voor cultuuraanbieders.

Vervolgens zorg je dat je aanbod op cultuurindeklas.nl staat. Sta je hierop, dan word je automatisch op de hoogte gebracht van alle activiteiten van Plein C voor het onderwijs waar we cultuuraanbieders bij nodig hebben.