Je passie delen

Je bent cultuurprofessional en wilt graag je passie voor je vak delen met leerlingen. Hoe vind je je aansluiting bij het lesprogramma van scholen, hoe bereik je scholen en hoe kom je in contact met collega-cultuurprofessionals? Plein C helpt je met de volgende drie diensten.

Als CRKBO geregistreerde instelling hebben onze adviseurs ruime ervaring in het opleiden van cultuurprofessionals, in het ontwikkelen van cursussen en het organiseren van bijeenkomsten en evenementen.

1. Scholing

Speciaal voor cultuurprofessionals heeft Plein C een reeks cursussen ontwikkeld. Hierin kom je alles te weten wat nodig is om goed voorbereid voor de klas te staan.

Voor cultuurprofessionals zoals kunstenaars, kunstvakdocenten, museummedewerkers die nog geen ervaring hebben met het onderwijs, is de basiscursus Voor de klas in het regulier onderwijs . Hierin leer je alles over het onderwijs, van de organisatiestructuur tot een goede lesopzet en didactische aanpak.

Aansluitend op de basiscursus, kan je je verdiepen in trends in cultuuronderwijs , het trainen en coachen van leerkrachten of de basiscursus voor het speciaal onderwijs volgen. Voor de erfgoedsector hebben we de cursus Van rondleider naar begeleider, over de veranderende rol van de rondleider.

Met de cursussen van Plein C leg je de basis voor je werk in het basisonderwijs.

2. Netwerk

Bijna iedere cultuurprofessional die lesgeeft in het basisonderwijs heeft een andere achtergrond. De één heeft een museale opleiding gevolgd of een kunstopleiding, de ander is historicus of muzikant. Omdat al deze mensen op geen enkele manier verenigd zijn, heeft Plein C een netwerk speciaal voor hen die werken in het onderwijs opgezet. Onder de naam De Beweging kunnen cultuurprofessionals elkaar tweemaal per jaar ontmoeten tijdens een feestelijke middag. Op deze bijeenkomst is voldoende ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het opdoen van nieuwe inzichten door een prikkelend en actueel programma.

3. Zichtbaar