fbpx

Lees verder

Agenda

30/03/2022

Next Stop

Event

Wil jij meer doen met kunst en cultuur in het (voortgezet) speciaal (basis)onderwijs en praktijkonderwijs? Kom naar NEXT STOP 2022. Houd alvast een aantal woensdagen in maart 2022 vrij in je agenda. Dan kun je op verschillende momenten kennis ophalen, kennisdelen en je laten inspireren.

16/02/2022

Training Visual Thinking Strategies (VTS)

Training

De methode Visual Thinking Strategies bestaat uit gesprekken over kunst met een groep. In een VTS-gesprek nodig je kinderen uit om op een open en gestructureerde manier te kijken naar en te denken over kunstwerken, ze leren betekenis geven aan wat ze zien. Ze ontwikkelen verder vaardigheden als luisteren, kritisch denken en (visuele) geletterdheid. Kinderen worden zich bewust van hun eigen kijk- en denkproces en ondervinden dat iedereen anders kijkt. Elke observatie doet er toe, er is geen goed of fout. De gespreksleider is geen bron van kennis maar faciliteert het gesprek volgens een vast patroon met open vragen.

27/01/2022

CO Talk #1: CMK verantwoording zonder stress

Bijeenkomst

Ook dit jaar blijven we samen doorbouwen aan goed cultuuronderwijs voor alle kinderen in Noord-Holland. Om kennis en ervaringen te delen presenteert Plein C een nieuw onderdeel namelijk de CO Talk. Dit is een online gesprek waarbij we met telkens wisselende gasten onze kennis, tips en praktische tools delen. Voorbeelden uit de praktijk, gecombineerd met interviews en vragen vanuit het veld. Een laagdrempelige ontmoeting waarbij we met elkaar in gesprek gaan en samen nieuwe plannen creƫren!

12