Faq

Algemeen

Wat is Plein C?
Plein C is hét provinciale bureau voor cultuureducatie. Lees meer over wat wij doen en wat wij voor jou kunnen betekenen. 
Wat is cultuureducatie? 
Onder cultuureducatie verstaan wij erfgoededucatie, kunsteducatie en media-educatie. Kijk op onze site voor meer info over het wat, waarom en hoe van cultuureducatie. 

Primair Onderwijs

Waar kan ik cultuureducatie projecten vinden?
Op de website van Plein C kunnen scholen in de projectenbank zoeken naar cultuureducatie-projecten. Ook is er informatie te vinden over de aanbieders van de projecten.
Ik wil graag subsidie aanvragen. Welke mogelijkheden zijn er en hoe vul ik een aanvraag in?
Er zijn heel wat subsidieregelingen en fondsen waar scholen aanvragen kunnen indienen. Kijk op onze site onder regelingen voor meer informatie.  Ondersteuning nodig bij het schrijven van een subsidieaanvraag? Neem contact op met onze adviseurs van Plein C. 
Wat is een ICC’er?
Een ICC’er is een Interne Cultuur Coördinator. Lees meer over wat een ICC’er doet en waar je de ICC-cursus kunt volgen.

Voortgezet Onderwijs

Waar kan ik cultuureducatie projecten vinden?
Op de website van Plein C kunnen scholen in de projectenbank zoeken naar cultuureducatieprojecten. Ook is er informatie te vinden over de aanbieders van de projecten.

Projectenbank

Ik wil een project met dans doen, bij ons in het dorp. Hoe pak ik dit aan?
Zoek in de projectenbank op je regio en de discipline dans. Je krijgt dan een overzicht van de projecten die worden aangeboden door culturele aanbieders bij jou in de buurt.
Ik ontwikkel een project voor mijn school. Hoe kan ik een culturele instelling hierbij betrekken?
Bekijk in de projectenbank welke instellingen al aanbod hebben in je regio. Past dit aanbod niet helemaal bij je project? Schroom je dan niet te vragen wat de mogelijkheden zijn. Veel instellingen maken graag aanbod op maat.