Teamtraining web 2.0

Wat kan ik eigenlijk allemaal met web 2.0 en wat kan ik mijn leerlingen leren over het gebruik van het internet en van andere media? Plein C bundelt hieronder enkele workshops die je hier verder mee helpen.

Teamtraining Web 2.0

Aanbieder: Plein C
Datum: in overleg

Iedereen is in bepaalde mate bekend met internet; we mailen, we zoeken op, we gebruiken. Als we het hebben over het sociale web ofwel web 2.0, dan gaat het niet alleen meer over het gebruiken, maar ook over toevoegen en delen met andere internetgebruikers.

Om deze mogelijkheden te herkennen en toe te passen in het (cultuur)onderwijs is het nodig om het sociale web ‘onder de knie’ te krijgen. Ervaar al die leuke, handige en leerzame dingen die je kunt doen op het internet, en vorm je een beeld van wat je hiermee kunt doen in de klas, voor je collega’s en voor cultuureducatie!

Clinic voor cultuurcoördinatoren
De clinic bestaat uit vier bijeenkomsten op woensdagmiddag van 14.00-16.30 uur. Tijdens deze bijeenkomsten worden bekende en minder bekende web 2.0 toepassingen aangepakt, waarbij telkens de koppeling gemaakt wordt met de schoolpraktijk. Je leert door uitleg, demonstraties, discussie, oefening en door te reageren op elkaar via een weblog. Per onderdeel is er uitleg, zijn er demonstraties en wordt er geoefend. Totaal zullen we 13 aspecten van web 2.0 behandelen.

Bij het afronden van deze clinic:
• kun je eigen oplossingen combineren met reeds bestaande toepassingen op het web; zelf creeeren
• weet je hoe je de digitale competenties van je leerlingen op een zinvolle manier kunt inzetten tijdens de les
• kun je beeld, geluid, video, kaartmateriaal zo toepassen dat het een aanvulling is op (bestaand) lesmateriaal 
• maak je communiceren en delen met je collega’s binnen en buiten school makkelijker door online toepassingen in te zetten
• heb je zicht op de ontwikkelingen die zich afspelen op het World Wide Web
• kun je web 2.0 toepassingen inzetten voor het uitvoeren van het cultuurbeleid van jouw school

Voorwaarden en inschrijven
Deze training wordt in company gegeven, je kunt deze boeken voor je hele team.
Kosten: € 1250,- per team
Benodigdheden: genoeg computer met internetaansluiting en een actuele versie van Internet Explorer (versie 6 of hoger) of Firefox is nodig voor het maken van huiswerk. Alle toepassingen die je gaat ontdekken, bevinden zich op het internet en zijn vrij te gebruiken!

Mail voor meer informatie of om je in te schrijven naar Plein C, ovv Teamtraining web 2.0.


Workshops en trainingen Mediawijsheid

Aanbieder: De frisse blik
Datum: diverse data

Stichting De frisse blik biedt film- en mediawijsheidsprojecten aan, die draaien om ‘leren kijken‘. Als professionele makers van televisiedocumentaires kennen zij de filmpraktijk van binnenuit.

De frisse blik geeft workshops in de klas, maar maakt ook projecten op maat. Teambuilding voor docenten, lessenseries, (voorlichting)films met leerlingen, in opdracht van scholen of bedrijven. Ook helpen zij je met het doen van een subsidie-aanvraag.

Bekijk het aanbod van De frisse blik