Beroepskunstenaar in de klas

Cultuureducatie is opgenomen in het kerncurriculum van de basisschool en de school krijgt hiervoor extra middelen. Naast de kunstvakdocent en het meer reguliere educatieaanbod, neemt daardoor de vraag naar kwalitatief hoogwaardige projecten van 'echte' kunstenaars toe. Om aan deze vraag te voldoen, is in 2002 de opleiding 'beroepskunstenaars in de klas' (bik) gestart. Inmiddels hebben ruim 600 kunstenaars het bik-diploma gehaald. Het merendeel voert met veel succes regelmatig projecten uit in het basisonderwijs.

Opleiding

Elk jaar starten vijf opleidingspunten in Nederland met de bik-opleiding. In Noord-Holland is deze opleiding ondergebracht bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Lees hier alles over de bik opleiding: de voorwaarden, de kosten, de resultaten.

Tip

Om vindbaar te zijn voor Noord-Hollandse scholen, kun je je projecten plaatsen in de projectenbank van Plein C. Hiervoor vraag je eerst een inlogcode aan. Met deze code kun je op elk moment je aanbod zelf wijzigen, of nieuwe projecten toevoegen. Daarnaast blijft je aanbod natuurlijk aanwezig op www.kunstenaarsindeklas.nl