Ook de nieuwsbrief van Plein C ontvangen? Schrijf je in!

Nieuws

15 februari

Plein C op de Dag van de cultuureducatie

Vakoverstijgend werken, vakintegratie, werken in kennisdomeinen, ruimte voor talent… De Dag van de Cultuureducatie staat dit jaar helemaal in het teken van ‘Leren combineren’. Ook Plein C is aanwezig en geeft verschillende workshops!

Dag van de cultuureducatie, speciaal voor ICC’ers

datum: 08 maart 2017
locatie: Ede, ReeHorst
tijd: 10.00-17.00 uur
prijs: 95 euro

Lees hier alles.

2 februari

1,5 miljoen per jaar voor cultuuronderwijs!

De Noord-Hollandse subsidieaanvraag voor de landelijke cultuureducatie-regeling is gehonoreerd. 300 scholen in 32 Noord-Hollandse gemeenten kunnen nu deelnemen aan Cultuureducatie met Kwaliteit. Dat betekent voor de komende vier jaar een investering van bijna 1,5 miljoen per jaar in de Noord-Hollandse cultuureducatie. Het is een gezamenlijke investering van het rijk, de provincie en de gemeenten. Plein C, het provinciale kenniscentrum voor cultuureducatie, heeft de subsidie namens alle partners aangevraagd.

Wat gaan de scholen doen?
Samen met de cultuurpartners in hun gemeente of regio, gaan de scholen de kwaliteit van hun cultuuronderwijs verbeteren. Door het meerjarige programma Cultuureducatie met Kwaliteit wordt cultuuronderwijs meer dan een bezoekje aan een museum of een creatieve les: de school ontwikkelt vanuit de eigen visie op cultuur een samenhangend en doorlopend activiteitenprogramma. Kinderen ontwikkelen zich hiermee tot creatieve en kritische volwassenen die klaar zijn voor de uitdagingen van de 21e eeuw.

Cultuureducatie in Noord-Holland
Dat de subsidie er is gekomen, was niet vanzelfsprekend. Twee jaar geleden besloot de provincie om alle subsidie voor cultuureducatie te schrappen. Daarmee zou voor Noord-Hollandse scholen ook de toegang tot de landelijke subsidie worden afgesneden. Voorlopig is het cultuureducatiebudget echter veiliggesteld.

12 januari

Stem ook op de Erfgoedtools!

De Erfgoedtools dingen mee naar de Geschiedenis Online prijs! Breng ook je stem uit!

Stem nu op Wat zijn Erfgoedtools? | erfgoedtools.nl

30 november

Ontmoet Plein C op de NOT

Bezoek ons ook op de NOT, op 24 t/m 28 januari in de Jaarbeurs in Utrecht. We laten je niet alleen zien wat wij komend jaar in petto hebben, maar we luisteren ook graag naar wat jij nodig hebt voor mooi cultuuronderwijs. Tot ziens?

BESTEL HIER JE GRATIS TICKET

13 juli

VACATURE Trainer Muziek Speciaal Onderwijs

Plein C zoekt een nieuwe collega! Kijk snel verder…

VACATURE Coördinator Opleidingen

Plein C zoekt een nieuwe collega! Kijk snel verder…

1 juni

Scholen door naar volgende ronde BZT muziekshow

Méér Muziek in de Klas heeft maar liefst 372 inzendingen ontvangen van groepen 5, 6 en 7 die meedingen naar een plekje in de BZTband XXL. Uit Noord-Holland kwamen 47 inzendingen van 32 basisscholen. Daarvan zijn 12 groepen van 11 scholen door naar de volgende ronde. Zij mogen in juni auditie doen en krijgen 10 uur gratis muziekcoaching ter voorbereiding.

Samen met Méér Muziek in de Klas organiseert Plein C een vliegende brigade van muziekcoaches. Zij trainen de groepsleerkracht on the job en begeleiden de schoolklassen naar de audities en eventueel naar de BZT Muziekshows. Na de audities in juni zullen van elke sound drie groepen in de BZT muziekshows bij NPO Zapp op 3 te zien zijn. Elke week staat er een andere sound centraal, van rap tot huis-, tuin- en keukenpercussie. De muzikale helden Maan, Gers Pardoel, Benjamin Herman, Krystl en Kenny B geven de groepen tips en moedigen ze aan tijdens de shows. De helden en de kijkers selecteren welke tien groepen deel uit gaan maken van de BZTband XXL. In het najaar mag de band op een speciaal kerstgala optreden voor koningin Máxima.

Plein C wenst alle groepen heel veel plezier en succes!

26 mei

Parcival is Cultuurschool van Noord-Holland!

Plein C  feliciteert vrijeschool Parcival in Hoorn met de titel Cultuurschool van Noord-Holland 2016! Tijdens de ICC Netwerkdag woensdag 25 mei, werd de prijs uitgereikt door gedeputeerde Jack van der Hoek. De Publieksprijs ging naar de Daltonschool Columbus in Heerhugowaard.

Zie ook het persbericht
19 april

Finalisten Cultuurschool bekend!

De scholen zijn bekend die gaan strijden om de titel Cultuurschool van Noord-Holland 2016, op 25 mei! Uit de 17 genomineerde scholen,  gaan de volgende drie door naar de finale:

  • Parcival, in Hoorn
  • Campus Columbus, Heerhugowaard
  • Montessorischool zuid, Hilversum

Plein C feliciteert deze scholen met hun finaleplaats!

Lees meer…

30 maart

Kickoff Vereniging Cultuurprofielschool PO

Op 20 april is de landelijke kickoff van de Vereniging Cultuurprofielscholen PO in Utrecht. Naast de Vereniging Cultuurprofielscholen voor het voortgezet onderwijs, is er vanaf dit voorjaar ook een vereniging voor basisscholen die zich graag op het gebied van cultuur profileren.


Een cultuurprofielschool in het basisonderwijs handelt vanuit de overtuiging dat kunst en cultuur toegevoegde waarde heeft voor de brede ontwikkeling van de talenten van haar leerlingen, waarbij kunst en cultuur duurzaam verankerd en geborgd zijn binnen het gehele curriculum.


Een aantal voorlopende culturele basisscholen geeft al jaren aan dat zij zich wil verenigen om het gesprek over hoogwaardig kunst- en cultuuronderwijs te verdiepen. Na een verkenningsronde in 2014 en 2015 hebben een kleine 20 cultuurscholen de stoute schoenen aangetrokken en de Vereniging CultuurProfielScholen Primair Onderwijs (VCPS-PO) opgericht. Dit met ondersteuning van het Fonds voor Cultuurparticipatie, diverse culturele instellingen en de vereniging van cultuurprofielscholen voortgezet onderwijs. Een bijzondere mijlpaal voor kunst- en cultuuronderwijs met kwaliteit in het primair onderwijs van Nederland!

Het bestuur van de VCPS-PO nodigt je van harte uit voor de feestelijke startbijeenkomst van de VCPS-PO op woensdag 20 april 2016. Een bijeenkomst om te proosten, maar bovenal om met elkaar kennis te maken en u te informeren over de nieuwe vereniging. Ook scholen die zich nog niet bij de VCPS-PO hebben aangemeld zijn van harte welkom.

Woensdag 20 april 2016
15.30 – 19.30 uur
LKCA, Utrecht

Meer info & aanmelden

laden