Ook de nieuwsbrief van Plein C ontvangen? Schrijf je in!

Nieuws

1 juni

OBS De Boemerang wordt Cultuurschool 2017!

Openbare Basisschool De Boemerang uit Purmerend is de Cultuurschool van Noord-Holland 2017 geworden. Op 31 mei werd de Cultuurschooltrofee uitgereikt door Jack van der Hoek, gedeputeerde voor cultuur van de provincie Noord-Holland. Lees meer…

18 mei

Plein C zoekt een nieuwe directeur

Plein C zoekt met ingang van 1 september 2017 een nieuwe directeur. De huidige directeur, Vibeke Roeper, wordt dan directeur van het Genootschap Onze Taal.

12,5 jaar geleden maakte Vibeke haar entree in het Noord-Hollandse culturele veld, als hoofd van het Bureau Erfgoededucatie, onderdeel van Museaal & Historisch Perspectief Noord-Holland. Bij de twee fusies van deze organisatie, waaruit Cultuurcompagnie Noord-Holland ontstond, verbreedde ook het werkveld. In 2011 richtte Vibeke Plein C op als afdeling van Cultuurcompagnie, en sinds begin 2016 werkt Plein C als zelfstandige stichting. Met haar overstap naar Onze Taal gaat Vibeke terug naar haar ‘roots’: opgeleid als neerlandicus en ervaren als uitgever, redacteur en schrijver, is ze bij Onze Taal ook inhoudelijk goed op haar plek.

De sollicitatieprocedure voor haar opvolger is van start. De vacature is hier te vinden.

 

15 februari

Plein C op de Dag van de cultuureducatie

Vakoverstijgend werken, vakintegratie, werken in kennisdomeinen, ruimte voor talent… De Dag van de Cultuureducatie staat dit jaar helemaal in het teken van ‘Leren combineren’. Ook Plein C is aanwezig en geeft verschillende workshops!

Dag van de cultuureducatie, speciaal voor ICC’ers

datum: 08 maart 2017
locatie: Ede, ReeHorst
tijd: 10.00-17.00 uur
prijs: 95 euro

Lees hier alles.

2 februari

1,5 miljoen per jaar voor cultuuronderwijs!

De Noord-Hollandse subsidieaanvraag voor de landelijke cultuureducatie-regeling is gehonoreerd. 300 scholen in 32 Noord-Hollandse gemeenten kunnen nu deelnemen aan Cultuureducatie met Kwaliteit. Dat betekent voor de komende vier jaar een investering van bijna 1,5 miljoen per jaar in de Noord-Hollandse cultuureducatie. Het is een gezamenlijke investering van het rijk, de provincie en de gemeenten. Plein C, het provinciale kenniscentrum voor cultuureducatie, heeft de subsidie namens alle partners aangevraagd.

Wat gaan de scholen doen?
Samen met de cultuurpartners in hun gemeente of regio, gaan de scholen de kwaliteit van hun cultuuronderwijs verbeteren. Door het meerjarige programma Cultuureducatie met Kwaliteit wordt cultuuronderwijs meer dan een bezoekje aan een museum of een creatieve les: de school ontwikkelt vanuit de eigen visie op cultuur een samenhangend en doorlopend activiteitenprogramma. Kinderen ontwikkelen zich hiermee tot creatieve en kritische volwassenen die klaar zijn voor de uitdagingen van de 21e eeuw.

Cultuureducatie in Noord-Holland
Dat de subsidie er is gekomen, was niet vanzelfsprekend. Twee jaar geleden besloot de provincie om alle subsidie voor cultuureducatie te schrappen. Daarmee zou voor Noord-Hollandse scholen ook de toegang tot de landelijke subsidie worden afgesneden. Voorlopig is het cultuureducatiebudget echter veiliggesteld.

12 januari

Stem ook op de Erfgoedtools!

De Erfgoedtools dingen mee naar de Geschiedenis Online prijs! Breng ook je stem uit!

Stem nu op Wat zijn Erfgoedtools? | erfgoedtools.nl

30 november

Ontmoet Plein C op de NOT

Bezoek ons ook op de NOT, op 24 t/m 28 januari in de Jaarbeurs in Utrecht. We laten je niet alleen zien wat wij komend jaar in petto hebben, maar we luisteren ook graag naar wat jij nodig hebt voor mooi cultuuronderwijs. Tot ziens?

BESTEL HIER JE GRATIS TICKET

13 juli

VACATURE Trainer Muziek Speciaal Onderwijs

Plein C zoekt een nieuwe collega! Kijk snel verder…

VACATURE Coördinator Opleidingen

Plein C zoekt een nieuwe collega! Kijk snel verder…

1 juni

Scholen door naar volgende ronde BZT muziekshow

Méér Muziek in de Klas heeft maar liefst 372 inzendingen ontvangen van groepen 5, 6 en 7 die meedingen naar een plekje in de BZTband XXL. Uit Noord-Holland kwamen 47 inzendingen van 32 basisscholen. Daarvan zijn 12 groepen van 11 scholen door naar de volgende ronde. Zij mogen in juni auditie doen en krijgen 10 uur gratis muziekcoaching ter voorbereiding.

Samen met Méér Muziek in de Klas organiseert Plein C een vliegende brigade van muziekcoaches. Zij trainen de groepsleerkracht on the job en begeleiden de schoolklassen naar de audities en eventueel naar de BZT Muziekshows. Na de audities in juni zullen van elke sound drie groepen in de BZT muziekshows bij NPO Zapp op 3 te zien zijn. Elke week staat er een andere sound centraal, van rap tot huis-, tuin- en keukenpercussie. De muzikale helden Maan, Gers Pardoel, Benjamin Herman, Krystl en Kenny B geven de groepen tips en moedigen ze aan tijdens de shows. De helden en de kijkers selecteren welke tien groepen deel uit gaan maken van de BZTband XXL. In het najaar mag de band op een speciaal kerstgala optreden voor koningin Máxima.

Plein C wenst alle groepen heel veel plezier en succes!

26 mei

Parcival is Cultuurschool van Noord-Holland!

Plein C  feliciteert vrijeschool Parcival in Hoorn met de titel Cultuurschool van Noord-Holland 2016! Tijdens de ICC Netwerkdag woensdag 25 mei, werd de prijs uitgereikt door gedeputeerde Jack van der Hoek. De Publieksprijs ging naar de Daltonschool Columbus in Heerhugowaard.

Zie ook het persbericht
laden